Thursday 17 July 2014

Lassi

Lassi är en perfekt läskande dryck nu på sommaren. Den är dessutom lättsmält, närande och bra för matsmältningen och hålls därför högt inom Ayurveda. Den görs enkelt genom att man vispar (inte bara blandar) en del yoghurt med två till fyra delar vatten beroende på hur smakrik man vill ha den. Sedan kan man smaksätta den på olika sätt. Vanligen talar man om salt eller söt lassi. Salt lassi kan man exempelvis smaksätta med spiskummin och salt. Söt lassi kan man smaksätta med råsocker eller agavesirap och kardemumma och/eller ingefära. Man kan också mixa frukter eller bär med lassin. Mango-lassi är en stor favorit i Indien. Lassin på bilden är mixad med blåbär och smakade utmärkt  Yoghurten bör i idealfallet vara hemgjord, har man inte tid med det bör man använda en ekologisk yoghurt av så hög kvalitet som möjligt och med levande bakteriekultur. Servera lassin rumstempererad (inte kall) till eller efter måltider eller för sig självt – och njut 

No comments:

Post a Comment